מתכון לעוגיות אלפחורס טעימות במיוחד וכשרות לפסח

מירי זורגר 4 Comment on מתכון לעוגיות אלפחורס טעימות במיוחד וכשרות לפסח
13:46
28.04.24
מערכת האתר No Comments on משיח, עכשיו! הרב שניאור אשכנזי והרב דב הלפרין בסעודת משיח • צפו

התכניות האחרונות

ארכיון תוכניות

פוסטים אחרונים

תגיות

האלפחור (Alfajores) היא עוגייה הנפוצה בעיקר במדינות דרום אמריקה, כמו ארגנטינה, צ'ילה, פרו ופרגוואי, ומוראכבת בעיקר בצורת סנדוויץ של 2 עוגיות וביניהם מילוי כלשהוא.

מגוון המילויים הוא גדול וכל אחת יכולה למלא את העוגיה במילוי כרצונה. העוגייה המקורית מולאה בריבת חלב.

 

המצרכים:

 

  • 200 ג' קמח תפו"א
  • 100 ג' אינסטנט וניל
  • 125 גר' קמח ערמונים או קמח טפיוקה
  • חצי כפית סודה לשתיה
  • שקית אבקת אפייה
  • 50 גר' משקדים מולבנים טחונים דק
  • 200 גר' חמאה מרוככת
  • 150 גר' אבקת סוכר
  • כפית תמצית וניל
  • 3 חלמונים
  • 3 כפות מים

 

אופן ההכנה

 

  • שמים את המצרכים במעבד מזון ולשים לבצק רך
  • מרפדים בנילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה
  • \מרדדים וקורצים עוגיות עגולות
  • מניחים על תבנית מרופדת בניר אםיה ואופים בתנור שחומם מראש כ 7-8 ד'
  • העוגיות נשארות בהירות
  • ממלאים במלית רבת חלב ומצפים את החיבור בקוקוס


4 תגובות

מיין תגובות
  1. 3

    יש תחליף לקמח שפעם הראשונה אני שומעת את שמו? או היכן משיגים אותו?

  2. 2

    נראה מצויין שווה לנסות אבל משמין ביותר!!!

  3. 1

    אפשר גם בלי קמח ערמונים או קמח טפיוקה???
    או האם אפשר להחליף במשהו אחר?